ABOUT

Tanja Jess werd geboren in Karlsruhe, Duitsland. Toen ze vijf jaar oud was verhuisde ze met haar ouders naar Nederland. In 1992 besloot Tanja dat ze wilde gaan acteren en begon aan acteeropleiding De Trap en Het Collectief.

Al gauw volgde Tanja’s eerste rollen in televisieseries (o.a. Unit 13 en Baantjer. Bij het grote publiek werd ze bekend toen ze Bowien Galema in Goede Tijden, Slechte Tijden speelde en later volgden nog vele andere rollen in o.a. Bon Bini Beach, Van God Los, Wolfseinde, Trollie en Bloedverwanten. Van deze laatste productie werd ook een toneelbewerking gemaakt, waarin Tanja één van de hoofdrollen vertolkte. Ook speelde ze in diverse films (o.a. Kees de Jongen, Mijn opa de bankrover, Leef! en recent in Oh Baby en Gewoon Vrienden .
Tanja presenteert ook televisieprogramma’s waaronder Avant Premiere (Canal +), Temptation Island (Veronica), Paradise Hotel (Veronica) en RTL Breakfastclub. En voor de radio 100% Tanja op 100%NL.

Naast het acteren schrijft Tanja ook. In eerste instantie columns in o.a. Kek Mama en 100%NL Magazine, maar in 2014 lanceerde zij het boek ‘de Mama Match‘ dat zij samen met vriendin en collega Anousha Nzume heeft geschreven. Inmiddels is ook de Mamamatch-app online.
Tanja is getrouwd met zanger/acteur Charly Luske en samen hebben ze 2 kinderen.

Sinds 2017 vlogt Tanja regelmatig over zaken die haar bezighouden, haar zoektocht naar een bewuster leven, haar gezin, gezondheid en haar carrière.
Tanja is ambassadeur van De Hartstichting.